AMSTERDAM - Burgemeester Eberhard van der Laan brengt zaterdag een werkbezoek aan de demonstranten van de beweging Occupy op het Beursplein in Amsterdam.

De burgemeester komt op uitnodiging van de demonstranten zelf, die daar volgens zijn woordvoerster tot vrijdagavond laat over hebben vergaderd.

Van der Laan treedt ter plekke met de actievoerders in overleg, omdat hij wil dat de actievoerders haast gaan maken met het drastisch verkleinen van het Occupykamp.

Stoppen

De actievoerders bezetten het Beursplein sinds zaterdag 15 oktober, inmiddels 7 weken geleden. Ze hebben deze week zelf al voorgesteld te stoppen met de overnachtingen, omdat het tentenkamp 's nachts veel mensen aantrekt die weinig van doen hebben met het Occupyverzet tegen de macht van de banken en de graaicultuur bij bedrijven.

Veel tenten in het midden van het Beursplein zijn inmiddels afgebroken. Volgens een woordvoerder van Occupy Amsterdam wordt hierdoor de sociale controle op het kamp groter. Een verhuizing naar de Zuidas, zoals Van der Laan voorstelt, is volgens hem daarom voorlopig nog niet aan de orde.

Lees alles over de Occupy-beweging