EINDHOVEN - De actievoerders van Occupy-beweging in Eindhoven hebben zaterdag het plaatselijk Prins Claus plein verlaten.

Dat liet een woordvoerder van de gemeente weten.

Een deel van de demonstranten is neergestreken op een parkeerterrein aan de Stationsweg. Dat was door de gemeente als alternatief aangewezen. Waar de rest is gebleven wist de woordvoerder van de gemeente niet.

De rechter bepaalde vrijdag in een kort geding dat de demonstranten moesten verhuizen. Het geding was aangespannen door de actievoerders die op het plein wilden blijven. Zij vinden de nieuwe plek onveilig en achteraf.

Overlast

Eindhoven wilde het plein zo snel mogelijk ontruimd hebben vanwege de overlast die de actie veroorzaakte. De demonstranten hadden onder andere twee caravans, twee grote tenten en zes kleine tenten op het plein neergezet.

Volgens de zegsman van de gemeente hebben de Occupy-aanhangers het Prins Clausplein ''redelijk opgeruimd'' achtergelaten. De gemeente is blij dat de actievoerders gehoor hebben gegeven aan de uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Bosch.

Lees alles over de Occupy-beweging