EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven wacht met de ontruiming van het tentenkamp van Occupy op het Clausplein tot de uitkomst van een kort geding dat de actievoerders hebben aangespannen.

Een gemeentewoordvoerster heeft dat donderdag aangekondigd. De rechtszaak dient vrijdag volgens de gemeente.

Occupy Eindhoven mocht tot en met dinsdag op het Clausplein blijven staan. De gemeente wees dinsdag een nieuwe plek aan nabij het Centraal Station. De deelnemers aan Occupy vinden die plek onveilig en achteraf.

De gemeente dreigde het kamp donderdagochtend te ontruimen maar de actievoerders stapten naar de rechter. Ze zeggen dat ze te weinig tijd hebben gekregen om te verhuizen.

De gemeente heeft donderdag wel de mobiele toiletten van het plein verwijderd. Occupy heeft nog 2 caravans, 2 grote tenten en 6 kleine tenten staan. Er zijn ongeveer 15 deelnemers aanwezig overdag.

De politie moest donderdag wel uitrukken vanwege een opstootje tussen de actievoerders en een ploeg van PowNews. De actievoerders ergerden zich aan de opdringerige werkwijze van de cameraploeg. De cameraman en de journalist werden aangevallen en besmeurd met boter. Voor zover bekend is er geen aangifte gedaan en is er niemand aangehouden.

Alles over de Occupy-beweging