AMSTERDAM - In de uiterwaarden bij het Gelderse Randwijk waar vorig jaar het stoffelijk overschot van een baby werd gevonden, is niet veel later nog een tweede lijkje aangetroffen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. In september 2010 vond een wandelaar bij Randwijk de resten van een voldragen baby. Nadat het onderzoek naar deze zaak was gestart werd, naar nu blijkt, enkele weken later opnieuw een babylijkje gevonden.

Justitie hield het tweede stoffelijk overschot bewust buiten de publiciteit omdat "er veel onduidelijkheid was en er weinig concrete vragen aan het publiek werden gesteld".

De tweede baby, die Eva werd gedoopt, is donderdag begraven. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voerde het afgelopen jaar onderzoek uit naar de doodsoorzaak van de twee baby's.

De resultaten van dat onderzoek worden eind 2011 verwacht. Doodsoorzaak, identiteit en herkomst van de twee baby's zijn nog onbekend. Wel is inmiddels duidelijk dat het gaat om twee voldragen meisjes die dood zijn geboren of vlak na de geboorte zijn overleden.

Ook heeft het onderzoek uitgewezen dat de twee familie van elkaar zijn. "Ze zijn aan elkaar verwant in de moederlijke lijn", meldt het OM. "Dit betekent dat ze mogelijk zusjes of nichtjes zijn."