ROTTERDAM - In een appartementencomplex aan de Fruitlaan in Rotterdam is woensdagavond asbest aangetroffen. Dat heeft de politie gemeld.

Bij metingen woensdagavond is weliswaar een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, maar door de geringe hoeveelheid en de korte blootstelling daaraan verwachten deskundigen geen gezondheidsklachten bij bewoners.

Dat meldde de politie Rotterdam-Rijnmond donderdagmorgen. Rond 10 uur donderdag worden opnieuw metingen gedaan, waarvan de resultaten later die dag bekend worden gemaakt, aldus een politiewoordvoerder.

Alle negen portieken van het complex, waar ook werkzaamheden zijn geweest, werden in de nacht van woensdag op donderdag nog schoongemaakt. Ook werden deuren afgeplakt om te voorkomen dat eventuele asbestdeeltjes de woning binnendringen.

Bewoners wordt geadviseerd binnen te blijven, maar dat is niet verplicht. Als ze het complex willen verlaten of binnengaan krijgen ze mondkapjes en sloffen.

Werkzaamheden

Een bewoner van het complex meldde woensdagavond dat er bij werkzaamheden die al vanaf zaterdag plaatsvonden, asbesthoudende platen waren verwijderd. Daarbij raakten enkele platen beschadigd en kon asbest vrijkomen.

''Omdat dit type plaat naast de andere bestanddelen slechts een geringe hoeveelheid asbest bevat, is de verwachting dat het niet gaat om grote hoeveelheden’’, aldus de politie.

Asbest in flat Rotterdam