ARNHEM - In de regio Arnhem en in voetbalkringen is geschokt gereageerd op de aanhouding van de 47-jarige Jasper van Amstel, directeur van Gelredome.

De politie verdenkt Van Amstel van betrokkenheid bij de dood van zijn 45-jarige vrouw. De Gelredomedirecteur zit nog vast en wordt verhoord, aldus de politie woensdag.

De man uit Elden (bij Arnhem) belde dinsdagmorgen rond half 3 zelf de politie omdat zijn vrouw zwaargewond was geraakt bij een echtelijke ruzie.

Zij overleed dinsdagmiddag in het ziekenhuis in Nijmegen aan haar verwondingen, die ze volgens hem zou hebben opgelopen bij een val van de trap.

De politie wil geen details over de zware mishandeling geven, maar nadat het personeel van Gelredome dinsdagavond was ingelicht over het drama werd al snel bekend dat de vrouw van de trap zou zijn gevallen of geduwd tijdens een ruzie.

Geschokt

Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem zei woensdag in De Gelderlander dat zij diep is geschokt en ''dat de samenleving in het hart is geraakt.'' Ook provinciebestuurder Jan Markink spreekt van een ''bijzonder trieste geschiedenis.''

Personeel en leiding van Gelredome willen niet reageren, omdat iedereen ''te verdrietig'' is over het drama.

Theater

Jasper van Amstel slaagde erin om van Gelredome niet alleen een voetbaltempel te maken, maar ook het grootste theater van Nederland. Hij gaf daarover zowel in voetbal- als in evenementenkringen veel lezingen en workshops. Grote sterren als Paul McCartney, Eagles en Madonna stonden in Arnhem. Vrijdag speelt Deep Purple.

Het politieonderzoek gaat woensdag verder. Huis en buurt zijn uitgekamd. Hoe lang Van Amstel, die drie kinderen heeft, vast blijft zitten moet justitie beslissen.