GRONINGEN - Het coldcaseteam van de politie in Groningen gaat aan de slag met 10 bruikbare tips over de moord in 1995 op de prostituée Antoinette Bont.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries besteedde in zijn uitzending van zondag aandacht aan de zaak. Daarop kwamen tientallen reacties binnen, meldde de politie maandag.

De resten van Bont werden in 1995 op verschillende locaties gevonden. Haar romp lag in het Winschoterdiep, haar ledematen werden later in een tas aangetroffen in het Peizerdiep.

Uit de 55 tips die na de uitzending binnenkwamen, bieden er 10 aanknopingspunten voor verder onderzoek door het coldcaseteam. Er is onder meer informatie over de stenen waarmee de tas met de lichaamsdelen is verzwaard.

Peter R. de Vries legt in de uitzending van komende zondag een link tussen de zaak-Bont en de moord op de Groninger coffeeshophouder Harry Roo. Het lichaam van Roo werd ook in stukken teruggevonden, in een riviertje bij Bremen (Duitsland). Voor die moord zijn twee mannen veroordeeld die hun straf hebben uitgezeten.