UTRECHT - De politie heeft zondag in Utrecht een ongeval nagespeeld, waarbij in juli een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte.  

Op de Cartesiusweg werden rijproeven uitgevoerd omdat de politie en het Openbaar Ministerie willen weten wat er die dag precies is gebeurd en of er sprake is geweest van een race tussen twee auto's. De weg werd van tien tot ongeveer vier uur afgesloten voor verkeer.

Een woordvoerster van de politie zei zondagmiddag over de resultaten van de rijproef nog niets te kunnen zeggen. Volgens haar laten die resultaten mogelijk 2 weken op zich wachten.

Race

Getuigen hebben eerder verklaard dat die dag twee auto’s met hoge snelheid een race hielden op de weg. Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat het om een wedstrijd tussen twee auto's ging, hoewel een tweede auto niet is gevonden.

Volgens technische rapportage is een voor betrokkenheid opgepakte verdachte met een snelheid van 112 kilometer per uur op een tegenligger geknald. Deze reed hierdoor tegen een boom en een van de inzittenden kwam hierdoor te overlijden; de ander raakte zwaargewond.

De verdachte zit vast op verdenking van poging tot doodslag. Hij houdt vol dat hij niet harder heeft gereden dan het andere verkeer. De politie is nog op zoek naar een andere verdachte.

Reconstructie straatrace