ROTTERDAM - De 22-jarige honkballer Jason Halman die zijn broer en tevens honkbalinternational Gregory Halman in Rotterdam zou hebben doodgestoken, is in de war.

Zijn advocaat Frits Huizinga zei in het tv-programma Nieuwsuur dat hij zich niet kan voorstellen dat zijn cliënt ''toerekeningsvatbaar is''.

Volgens Huizinga kan de verdachte geen verklaring geven waarom hij tot zijn daad zou zijn gekomen. Er zouden geen drugs, geld of een langslepende ruzie in het spel zijn geweest. Wel zou Jason al zeker sinds begin november in de war zijn.

''Hij kwam wel met het verhaal dat hij het uit liefde had gedaan.'' Hij zou ruzie hebben gekregen met zijn broer over de radio die te hard stond.

Major League

Huizinga vertelde in de uitzending dat Halman met een mes in de halsslagader om het leven kwam. ''Heel ongelukkig'', zei hij.

Honkbalinternational Gregory Halman speelde als prof bij Seattle Mariners in de Major League Baseball. Zijn dood schokte de honkbalwereld.

Halman maakte deel uit van de Nederlandse ploeg die in 2007 de Europese titel veroverde. Hij droeg 22 keer het shirt van oranje.