DE LUTTE - De snelweg A1 (Amsterdam - Hengelo) krijgt vrijdagmiddag over een lengte van 130 meter een tijdelijke vangrail in de middenberm na een ongeluk vrijdagmorgen vroeg.

Dat hebben politie en Rijkswaterstaat laten weten. Voor verkeer van en naar Duitsland is een omleiding ingesteld.

Rijkswaterstaat verwacht nog tot ongeveer 15.00 uur werk te hebben aan de snelweg, die in beide richtingen werd afgesloten na een ongeluk vrijdagmorgen vroeg.

Bij het dorp De Lutte kantelde een vrachtwagencombinatie, die over de vangrail in de middenberm van de weg schoof.

In de vrachtwagen bleken onder andere vaten met chemische stoffen te zitten, die kunnen exploderen. Opruimwerkzaamheden gaan daarom lang duren, aldus de politie.

De Nederlandse vrachtwagen, bestuurd door een 39-jarige Duitser, had geen aanduiding dat er gevaarlijke stoffen werden vervoerd. Voorzichtig onderzoek bracht echter tien vaten met toegevoegde stoffen voor dieselbrandstof aan het licht, die bij aanraking kunnen irriteren en bijten.

Lek

Een vat was lek. De politie heeft daarom andere hulpdiensten ingeschakeld om de vaten veilig uit de wagen te halen en het voertuig daarna weg te takelen.

De chauffeur is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft vrijdagmorgen drie automobilisten bekeurd die de wegafzetting negeerden en toch via de A1 probeerden te rijden.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie