AMSTERDAM - De twee verdachten die vastzitten in de zaak van de flitspaalbom hebben een bekentenis afgelegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag aan NU.nl bevestigd.

De twee mannen hebben bekend dat ze betrokken zijn geweest bij het plaatsen van een zelfgemaakt explosief aan een flitspaal aan de Voorschoterweg in het Zuid-Hollandse Voorschoten.

Bij het demonteren van de bom raakte een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in oktober zwaargewond. De 44-jarige sergeant-majoor van de landmacht moet zijn rechterhand missen nadat het explosief bij de ontmanteling onverwacht ontplofte.

Twee anderen raakten lichtgewond.

Voorschoten

De politie arresteerde eind oktober drie mannen van 32, 32 en 25 jaar oud in verband met de flitspaalbom. Wie van deze drie de bekentenissen hebben afgelegd, kon een woordvoerster van het OM vrijdagochtend nog niet zeggen. De verdachten komen allemaal uit Voorschoten.

De huizen werden ontruimd, omdat er mogelijk meer explosief materiaal zou liggen. Dat is niet gevonden. Het onderzoek resulteerde in de arrestatie van drie mannen uit Voorschoten. Een van hen is vrijgelaten, het OM mag de twee anderen tot in februari in voorarrest laten zitten.