DEN HAAG - De Haagse politie heeft donderdag aan het eind van de avond een inval gedaan in een Chinese massagesalon waar illegale praktijken zouden plaatsvinden. 

Bij de actie waren zo'n 40 agenten van het korps Haaglanden, de Belastingdienst, de commerciële zedenpolitie en ambtenaren van de gemeente Den Haag betrokken.

De politie had het pand al langere tijd op het oog. Twee andere salons die ook gecontroleerd zouden worden, waren al gesloten. Burgemeester Jozias van Aartsen was persoonlijk bij de actie aanwezig.

Prostitutie

De politie en de gemeente Den Haag willen met de actie een einde maken aan gedwongen prostitutie, vrouwenhandel en uitbuiting van vrouwen. De politie heeft alle klanten en personeel van de salon in de Wagenstraat ondervraagd. Het is nog niet bekend hoeveel vrouwen daadwerkelijk zijn aangehouden.

De inval volgde op onderzoek van de politie en klachten van overlast uit de buurt. Eerder dit jaar verrichtte de Haagse politie al een grote actie in de Haagse Doubletstraat die ook gericht was tegen internationale mensenhandel. Na de inval sloot de politie tijdelijk drie seksclubs in de rosse buurt.

Signaal

Burgemeester van Aartsen stelde donderdagavond dat de politie het idee heeft dat de illegale praktijken zich de laatste tijd deels hebben verplaatst naar de Wagenstraat. ''Ook hier willen wij graag een signaal afgeven dat wij dit niet tolereren'', aldus de burgervader.

De kans is groot dat de acties in Den Haag een vervolg krijgen. Naar schatting van justitie verricht zeker 50 procent van alle vrouwen en mannen in de prostitutie het werk onder dwang.