AMSTERDAM - Nederland krijgt vanaf vrijdag te maken met herfstachtig weer. Na ruim drie weken met amper regen en vaak hardnekkige mist, gaan herfstdepressies het tij keren.

Vrijdagmiddag trekt een eerste storing met wolken en regen van west naar oost en gaat het krachtig tot hard waaien, meldt weerplaza.nl donderdag.

Het aantal millimeters regen dat vrijdag gaat vallen is trouwens niet groot, aldus weerplaza.nl. Het zal gaan om hooguit twee tot vijf millimeter. Zaterdag blijft de regen beperkt tot een enkele bui en schijnt geregeld de zon.

Depressie

Zondag veroorzaakt een depressie echter in de buurt van Nederland een zware storm, die vermoedelijk vooral in de Deense kustgebieden zal razen. In Nederland krijgt de noordkust zondag de meeste wind te verduren en wordt het er mogelijk stormachtig. Opnieuw valt er zondag hier en daar een drupje regen.

Weerplaza.nl benadrukt overigens dat het nog onduidelijk is hoe de stormdepressie zondag uiteindelijk exact aanpakt. Het lagedrukgebied ligt op dit moment langs de Canadese oostkust en kan tijdens de reis over de oceaan nog enigszins van koers en intensiteit veranderen.