AMSTERDAM - De politie heeft tot nu toe 30 tot 40 tips gekregen over de gezochte verdachte Rick Halman.

Dat liet een woordvoerster woensdag weten naar aanleiding van een bericht in Het Parool. De 28-jarige man wordt gezocht op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Amsterdam.

De zaak kreeg dinsdagavond aandacht in het AVRO-programma Opsporing Verzocht. De Amsterdamse politie publiceerde vorige week al de volledige naam en een foto van de Halman op de opsporingswebsite www.depolitiezoekt.nl.

De verdachte wordt als gevaarlijk en onberekenbaar beschouwd. ''Wij vragen burgers hem niet te benaderen, maar de politie in te schakelen, als hij wordt gesignaleerd'', aldus de politie.

Halman heeft volgens de politie vermoedelijk in de vroege ochtend van 29 oktober een 24-jarige Amsterdammer neergeschoten op de kruising van de Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat. Drie mannen brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis, waar hij vrijwel direct overleed.

Drietal

De politie pakte het drietal in de omgeving van het ziekenhuis op, maar liet het later weer vrij. Nader onderzoek wees in de richting van Halman, maar hij is tot op heden nog niet gelocaliseerd.

Vorig jaar werd Halman tot 15 maanden cel veroordeeld voor bedreiging, vernieling en wapenbezit. In 2009 schoot hij in een onder Feyenoordsupporters bekende kroeg in Rotterdam op de spiegel achter de bar. Daarbij raakte niemand gewond. In dat jaar zou hij ook in Engeland zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke straf en een stadionverbod voor het mishandelen van een agent.