WEITEVEEN - De 63-jarige dementerende vrouw uit Weiteveen (Drenthe), die sinds dinsdag werd vermist, is woensdag aan het begin van de middag gevonden.

Dat meldde de politie. Volgens een woordvoerder is ze onderkoeld maar bij bewustzijn aangetroffen. Ze wordt naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Waar en door wie ze is gevonden, is nog niet bekend.

Na een zoekactie dinsdagavond en -nacht door politie, brandweer en medewerkers van de zorginstelling waar de vrouw woont, zette de politie woensdag de ME (mobiele eenheid) in voor een zoekactie in natuurgebied Bargerveen.

De politie vermoedde dat ze dat natuurgebied was ingelopen, omdat een getuige haar dinsdagmiddag in die richting had zien lopen vanaf de supermarkt in haar woonplaats. De politie vermoedt dat ze door de mist gedesoriënteerd is geraakt.

Warmtecamera

Dinsdagavond werd met warmtecamera's en een politiehond een gebied van ruim tweeduizend hectare afgezocht. Dit leverde niks op. Vanwege de mist kon een politiehelikopter volgens een woordvoerder niet worden ingezet. Die mocht ook woensdag niet opstijgen.

De zoektocht werd woensdagochtend hervat. Tientallen ME'ers doorzochten het natuurgebied Bargerveen bij het dorp.

De vrouw verliet omstreeks 18.00 uur een supermarkt bij haar woning in verzorgingshuis De Veltman Stichting in Weiteveen. Naast dementie lijdt de vrouw ook aan suikerziekte. Het is daarom van groot belang dat zij op tijd haar insuline krijgt.

Ook de Duitse politie werd ingeseind, omdat het Bargerveen op de grens met Duitsland ligt. Het Nederlandse gedeelte is zo'n 40 hectare groot.