AMSTERDAM - De halfbroer van de man die wordt verdacht van de moord op Farida Zargar heeft het lichaam van zijn ex-vriendin elf jaar geleden ook begraven. Dat schrijft het AD maandag.

Het lichaam van de vermiste Zargar werd vrijdag gevonden in het Mallebos bij Spijkenisse. De locatie was aangewezen door de 34-jarige Patrick S. uit dezelfde plaats. In zijn woning was eerder een voet gevonden.

Het lijkt er volgens het AD op dat de 41-jarige halfbroer van de verdachte in het verleden is veroordeeld voor een soortgelijk misdrijf.

Na een relatie van tien jaar had een toen 26-jarige vrouw uit Ierland, Roma, het uitgemaakt. In de zomer van 2000 ging de halfbroer, Jos van der V., naar de woning van de vrouw en stak haar na een ruzie dood.

Takelbedrijf

Hij begroef haar die nacht in zandwingebied De Put. Omdat zijn auto daarna in het zand vastliep, schakelde hij een takelbedrijf in. Toen de chauffeur enkele dagen later van de vermissing van Roma hoorde, kreeg hij argwaan en tipte hij de politie.

Met speurhonden werd het lichaam gevonden. De ouders van Roma leven volgens het AD in angst omdat Van der V. binnenkort verlof krijgt.