ALMERE - De politie heeft zondagochtend in Almere twee mannen en een vrouw opgepakt na een wilde achtervolging.

Daarbij raakten twee politieauto's zwaar beschadigd. De achtervolgde auto crashte in de bosschages, meldde de politie in Flevoland.

Agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) signaleerden rond half één 's nachts bij een tankstation in de buurt van Almere-Stad een auto met gedoofde lichten. Ze gaven een stopteken, maar de inzittenden negeerden dat.

Toen ze daarop ook een rood stoplicht negeerden, zetten de agenten van het KLPD de achtervolging in. Daarbij kregen ze hulp van agenten van de politie Flevoland.

Industriegebied

De dollemansrit voerde voor het grootste deel door een industriegebied. Hierbij probeerde de bestuurder van de verdachte auto een paar keer de achtervolgers van zich af te schudden door de politieauto's van de weg af te drukken. Twee wagens liepen forse schade op, maar er raakte niemand gewond.

De achtervolging eindigde met een crash bij een parkeerplaats aan De Strubbenweg. De verdachten bleven ongedeerd. Het gaat om een 22-jarige man uit Almere, een 23-jarige man uit Amsterdam en een 24-jarige vrouw uit Amsterdam. Ze bleken getankt te hebben zonder te betalen en de auto had gestolen kentekenplaten.