BOGOTA - De Amerikaanse Mary Hamer geeft Joran van der Sloot 'humanitaire' hulp. Dat zei Van der Sloots voormalige advocaat Máximo Altez maandag.

''Ze stuurt hem toiletartikelen, vitamines en medicijnen”, aldus Altez over de hulp van Hamer aan Van der Sloot. De Nederlander zit vast in een gevangenis in Peru op verdenking van moord.

De Peruaanse advocaat kent Mary Hamer, die uit Miami komt. Hij zegt niet te weten of ze Van der Sloot ook geld stuurt. Hamer kwam een maand geleden in het nieuws als ‘de suikertante’ van Van der Sloot.

Hamer zegt in een vraaggesprek met EenVandaag van maandag dat zij hem ook financieel bijstaat, door geld te geven voor zijn verdediging.

Stephany Flores

Van der Sloot wordt verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Sinds half juni 2010 zit hij in voorarrest in de Castro Castro gevangenis in Lima.

Half december loopt dat voorarrest af en kan hij zijn proces buiten de gevangenis afwachten. Het Openbaar Ministerie kan verlenging van het voorarrest aanvragen.

Op de vraag of zij zich gemanipuleerd voelt door Van der Sloot, die bekend staat om zijn maipulerende gedrag, antwoordt Hamer van niet. ''Hij kan goed onderhandelen, maar weet wanneer hij moet stoppen.'' Verder zegt Hamer dat Van der Sloot oprecht bezorgd is om de familie van de gedode Stephany Flores.