AMSTERDAM - Een 37-jarige man uit Oss is veroordeeld tot acht jaar de cel voor doodslag op zijn negen weken oude baby.

De rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat de man zijn zoontje in juni 2009 met geweld om het leven heeft gebracht. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Het kind overleed aan ernstig hersenletsel dat volgens de deskundigen is ontstaan door 'botsend geweld op het hoofd van de baby'.

De Ossenaar verklaarde zelf dat hij zijn zoontje per ongeluk heeft laten vallen toen hij de fles gaf en dat het jongetje met zijn hoofd tegen de tafel terechtkwam. Hij was in de bewuste nacht onder invloed van bier en cocaïne.

De man kwam in september vorig jaar op vrije voeten toen de rechtbank zijn voorarrest schorste. Hij zat toen 443 dagen vast. Na de dood van de baby werd aanvankelijk ook de moeder aangehouden. Die werd echter al snel weer vrijgelaten.

April

De rechtbank zou eigenlijk in april al uitspraak doen, maar besloot toen het onderzoek te heropenen omdat deskundigen het niet met elkaar eens waren. Om uitspraak te kunnen doen was volgens de rechtbank meer informatie nodig of het hersenletsel waaraan de baby is overleden veroorzaakt kan zijn door een val.