LOCHEM - Psychiater en psychotherapeut M. Verwielen moet per direct haar werkzaamheden in haar praktijk in Lochem neerleggen.

Zij is niet bereid of in staat betrouwbare informatie te verstrekken over haar werkzaamheden en afspraken te maken over toezicht, zo oordeelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie heeft ernstige zorgen over de praktijk, zo is maandag naar buiten gebrach

De psychiater en psychotherapeut mag met onmiddellijke ingang geen patiënten meer behandelen.

Het Regionaal Tuchtcollege (RTC) Zwolle had verzocht een onderzoek in te stellen naar het functioneren van Verwielen.

Berisping

Aanleiding daarvoor was dat zij niet reageerde op aanschrijvingen van het tuchtcollege over een klacht van een patiënt over het niet verstrekken van het medisch dossier. De psychiater kreeg een berisping, maar weigert nog steeds het dossier aan de patiënt te geven.

De IGZ was vorige maand bij de praktijk langsgeweest en vraagt zich af of Verwielen in staat is voldoende verantwoorde zorg aan haar patiënten te leveren.

Zo is er onder meer geconstateerd dat bij de praktijk diverse klachten zijn binnengekomen over de slechte bereikbaarheid, het niet terugbellen van patiënten en onjuist voorgeschreven medicatie.