AMSTERDAM - De 56-jarige man die werd verdacht van de moord op Ilonka Toth in 2008 is definitief vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat niet in cassatie tegen zijn vrijspraak.

Het OM zegt teleurgesteld te zijn in de uitspraak van het gerechtshof, maar kan niet anders dan zich erbij neerleggen. Er zijn niet genoeg aanknopingspunten voor cassatie, laat justitie maandag weten.

Het hof in Den Haag sprak de man twee weken geleden vrij van de moord op Toth. Het bewijs voor moord was niet hard genoeg.

Wel kreeg hij negen maanden gevangenisstraf voor het mishandelen van de vrouw en het verstrekken van cocaïne aan diverse vrouwen.

Eis

Het OM had een celstraf van veertien jaar geëist. De rechtbank had hem eerder tot twaalf jaar cel veroordeeld. Omdat de verdachte al meer dan negen maanden in voorarrest zat, komt hij meteen vrij.

De 42-jarige Toth werd in juli 2008 gevonden op een begraafplaats in haar woonplaats Vlissingen. Ze werd op haar buik achter enkele graven en struiken aangetroffen. Haar schedel zou zijn ingeslagen met een marmeren staaf.