AMSTERDAM - Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan het aanhoudende zachte en zonnige weer.

Bekijk lezersfoto's van het herfstweer op NUfoto

Maandag is er kans op enkele buien maar daarna is het opnieuw zonnig met temperaturen die ver boven de gemiddelde temperatuur in november uitstijgen. Dat zegt een woordvoerder van weeronline.nl.

In de afgelopen dagen tikte de temperatuur in het zuiden al bijna de twintig graden aan. Vrijdag ging de boeken in als de warmste vier november ooit. Het werd toen 17,8 graden in De Bilt.

In de komende week wordt het met 15 tot 16 graden iets frisser. "Maar dat is nog altijd ruim te warm voor de tijd van het jaar", aldus de woordvoerder. Normaal gesproken is het nu zo'n elf graden.

Winter

Voorlopig is het nog lang geen tijd voor sneeuw en ijs. "De winter is nog ver te zoeken. Koude lucht moet van de Noordpool of uit het oosten komen, maar ook daar is het momenteel warm."

Als het zo doorgaat gaat vrijwel zeker het temperatuurrecord van november eraan, verwacht de woordvoerder. Het gemiddelde staat na vijf dagen op 13,4 graden, terwijl dat normaal rond de 6,7 graden ligt. Het huidige record stamt uit 1994 toen het gemiddeld 10,4 graden werd.

Bekijk het actuele weer op onze weerpagina

Warme herfstzaterdag