DEN HAAG - Het nieuwe wagenpark van de politie zal uiteindelijk duurder uitvallen dan de 500 miljoen euro die er nu voor is ingeruimd.

Op termijn moeten er 'technische snufjes' zoals nummerplaatherkenning, camerasystemen en toegang tot politiesystemen worden ingebouwd.

Het is niet bekend wat voor prijskaartje aan deze toekomstige investeringen zal hangen. Dat zei een woordvoerder van de Raad van Korpschefs zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Zorgvuldig

''Wat de inbouw van moderne technieken zal kosten, is niet helemaal in te schatten'', aldus de zegsman. Binnen een jaar moet duidelijk zijn wat in welke voertuigen wordt ingebouwd.

''Toekomstige nieuwe investeringen zullen worden bepaald en dat zal zorgvuldig worden gedaan.'' In drie politieregio's loopt momenteel een proef met het zogenoemde mobiel werken.

De woordvoerder benadrukt dat ten opzichte van de vorige vernieuwingsronde ongeveer 34 miljoen euro is bespaard door de standaard uitgeruste voertuigen inclusief in- en opbouw van bijvoorbeeld sirene en mobilofoon en het onderhoud centraal in te kopen.