NUTH - Een loods op een industrieterrein in het Limburgse Nuth is vrijdagavond verwoest door een grote uitslaande brand.

Mogelijk bevindt zich nog iemand in het pand. Maar als dat zo is, dan is deze persoon overleden, maakte een woordvoerster van de brandweer bekend.

Om die reden werd het zoeken rond middernacht gestaakt. Zaterdagochtend overleggen Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Nuth, brandweer en politie hoe verder gezocht moet worden.

Een medewerker van het bedrijf liep lichte brandwonden op en werd naar het ziekenhuis gebracht. De loods stond op het terrein van een afvalverwerkingsbedrijf, dat ook in asbestsanering doet. De brand brak rond 21.15 uit. Twee uur later werd het sein brand meester gegeven.

Water

Volgens de politie was er ter plaatse moeilijk aan water te komen. De toe- en afrit van de A76 richting België werden tijdelijk afgesloten, omdat er waterslangen over de weg lagen. Bezoekers en medewerkers van de naburige Makro konden urenlang niet weg, totdat de brandslangen voor de uitrit werden opgerold en verwijderd.

In de loods bevonden zich machines, verpakkingsmateriaal en benzine en niet, zoals de brandweer eerder meldde, meubilair. Er is geen asbest vrijgekomen. Plannen om met een bulldozer de nog smeulende brandresten uit elkaar te halen, werden ingetrokken. Bij de resten van de loods wordt bewaking neergezet.

Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De oorzaak van de brand is onbekend.

Uitslaande brand in Nuth