ROERMOND - De politie heeft in een woning op vakantiepark Reewoude bij Herkenbosch bloedsporen gevonden van de sinds begin september vermiste militair Laurens Fritz.

De bloedsporen zijn gevonden in de woning van een eerder deze week opgepakte 47-jarige man, maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

De man wordt verdacht van moord of doodslag op Fritz. De rechtbank in Roermond verlengde vrijdag het voorarrest van de verdachte met 14 dagen op verdenking van doodslag.

De vondst van de bloedsporen sterkt justitie in de verdenking dat Fritz niet meer in leven is, zei een woordvoerder van het OM vrijdag.

De recherche rondt het forensisch onderzoek in drie woningen op Reewoude vrijdag af. De woordvoerder wilde niet zeggen of de verdachte een verklaring heeft afgelegd.

Zoektochten

Grootscheepse zoektochten naar Fritz door het bos- en heidegebied van Nationaal Park de Meinweg leverden de afgelopen maanden niets op. Reewoude ligt aan de Meinweg. Fritz had er een vakantiewoning die hij wilde opknappen.

Op 9 september verdween de 30-jarige Fritz. Zijn auto werd onbeheerd aangetroffen aan de rand van het voor verkeer afgesloten gedeelte van de Meinweg, op een parkeerplaats bij spoorlijn de IJzeren Rijn, niet ver van Reewoude.

Fritz was als Nederlands militair gelegerd in de Duitse stad Münster.