AMSTERDAM - Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam heeft deze week drie onbekende foto's gevonden van fotograaf Ed van der Elsken die bij zijn beroemde foto Beethovenstraat 1967 horen.

Die foto toont drie overstekende jonge vrouwen in de Amsterdamse straat. De gevonden foto's zijn daarop volgend gemaakt en laten zien hoe de vrouwen op hem aflopen.

Filmmaker Bahram Sadeghi en producent Gert Tetteroo werken aan een documentaire over de Beethovenstraat in 1967. Ze nemen het beeld van Van der Elsken als uitgangspunt.

Sadeghi wil het leven van drie beeldbepalende figuren uit de recente Nederlandse fotogeschiedenis reconstrueren en de tijdgeest van de Summer of Love in Amsterdam in de documentaire vatten.

Een vrouw

Sadeghi heeft een van de drie vrouwen gevonden. Ze is nu 57 jaar en woont in Noord-Holland, maar herinnert zich de andere vrouwen niet. De zoektocht naar de brunette en blonde vrouw gaat daarom door, via flyers en media.

De filmmakers verwachten dat de documentaire Beethovenstraat 1967 oktober volgend jaaraf is. Sadeghi en Tetteroo willen de film met een vertoning in de Amsterdamse straat presenteren.