NIBBIXWOUD - Bij een geldautomaat van de Rabobank in het Noord-Hollandse Nibbixwoud is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd. Kort daarvoor werd er een ramkraak gepleegd bij een Rabobank in Gorinchem.

Dat meldden woordvoerders van de politie.

Rond half 4 is met een explosief de pinautomaat en een deel van de gevel van het pand aan de Ganker in Nibbixwoud opgeblazen.

Onduidelijk is of er buit is gemaakt, al meldde de politie dat de kans daarop groot is. Vermoed wordt dat de daders zijn gevlucht in een grijze Audi, die door getuigen is gezien.

Ramkraak

Eerder in de nacht was er een ramkraak bij een Rabobank in Gorinchem. Ook daar is nog onbekend of er buit is gemaakt. Het voertuig werd brandend en verlaten aangetroffen.

De afgelopen tijd heeft de Rabobank vaker last gehad van ram- en plofkraken. In juni moesten pinautomaten van de bank het al ontgelden in onder meer Den Bosch, Rosmalen, Loosbroek en Boxtel (Noord-Brabant), Leerdam (Zuid-Holland) en Schalkhaar (Overijssel).

In oktober was een Rabobank in Rolde (Drenthe) het doelwit. De daders veroorzaakten in de meeste gevallen veel materiële schade, maar wisten slechts een enkele keer geld buit te maken.

Ramkraak Rabobank