AMSTERDAM - De spoorwegpolitie heeft woensdagavond twee voetbalsupporters aangehouden. De twee, Nederlanders, kwamen uit een trein die van station Amsterdam Centraal op weg naar voetbalstadion de Arena was.

Daar speelt Ajax in de Champions League tegen Dinamo Zagreb. De trein stond enige tijd stil vlak voor station Muiderpoort, nadat er mogelijk onenigheid tussen aanhangers van Ajax en Dinamo Zagreb zou zijn geweest in die trein.

De spoorwegpolitie heeft de trein begeleid naar Muiderpoort en onderzoek gedaan onder 60 fans.

Een verdachte is aangehouden omdat hij een stanleymes bij zich had. Wat de reden voor de aanhouding van de ander is, is nog onduidelijk.

Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten was er van vernielingen in de trein nauwelijks sprake, wel was er op verschillende plaatsen sprake van wildplassen. Er zou ook aan de noodrem getrokken zijn.

Treinverkeer

Het treinverkeer naar Hilversum en Amersfoort heeft enige tijd stilgelegen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het in de stad op verschillende plekken onrustig, maar nu is volgens de politie de rust weer terug. Een politiewoordvoerder sprak van ''kleine vechtpartijen''. Ook in enkele metrostellen, onder meer naar het stadion, was het onrustig.

Aanhoudingen na onrust in trein