UTRECHT - De verbannen pedoseksueel Sytze van der V. zegt nog steeds geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben.

De afgelopen tijd heeft de reclassering geprobeerd om hem aan vast onderdak te helpen, maar dat zou zijn mislukt. Dat bevestigen bronnen rond Van der V. Een woordvoerster van Reclassering Nederland wil geen commentaar geven.

Van der V. kwam in september 2009 vrij na zijn veroordeling voor ontucht met jongens uit Eindhoven. Sindsdien leidt hij een zwervend bestaan. ''Ik slaap niet in auto's, maar waar ik ben, kan ik niet nog jaren blijven," zegt hij zelf. ''Reclassering weet niet waar ik ben, er is geen toezicht." Volgens meerdere bronnen zouden er wel mogelijkheden zijn om met hem te communiceren.

Van der V. zegt zelf dringend behoefte te hebben aan een huis, zeker gezien de komende winter. Ook geeft hij aan de situatie goed zat te zijn en naar rust te verlangen.

Woensdag beslist de rechter of Van der V. recht heeft op de 200.000 euro smartengeld die hij van de gemeente Eindhoven eist. Van der V. vindt dat hij recht heeft op dat bedrag omdat hij heeft geleden onder het omstreden gebiedsverbod dat de gemeente had ingesteld.