SCHIEDAM - De zoekactie in Schiedam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) naar bewijsmateriaal in de zaak rond de vermoorde Onno Kuut gaat woensdag door.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zei dinsdag dat duikers het water aan de Noordvest doorzoeken tot het donker wordt en dan woensdagochtend weer verder gaan.

Het KLPD is met veel materieel aanwezig in Schiedam. Waar precies naar gezocht wordt, is niet bekendgemaakt. Wel hebben de politieduikers een onbekend aantal voorwerpen opgedoken. Daarvan moet de recherche uitzoeken of ze kunnen bijdragen aan de oplossing van de moordzaak, aldus de zegsman van het OM.

Leiderdorp

Kuut zou lid zijn geweest van de zogenoemde tattookillers, een bende die zich met huurmoorden bezig zou houden. Het lichaam van de vermoorde Kuut werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland.

De moord op Kuut houdt mogelijk verband met de liquidatie van de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor. Zij werden op 4 februari langs de A4 bij Leiderdorp doodgeschoten. Kuut was een bekende van Chakor en zou die dag een afspraak met hem hebben gehad.

Chinese tekens

De tattookillers danken hun naam aan een grote tatoeage van Chinese tekens die zij op hun rug hebben. Deze zou 'wees daadkrachtig' betekenen. Kuut had een dergelijke tatoeage op zijn rug.

De zaak tegen drie andere vermeende bendeleden rond de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Marlon D. wordt volgend jaar behandeld. Een vierde verdachte in deze zaak is nog altijd voortvluchtig.