AMSTERDAM - Het proces tegen Brian, Cor P. en Jeroen S., die de 'tattoo killers' worden genoemd, wordt dit jaar niet meer behandeld.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zei maandag dat er op 26 januari weer een niet-inhoudelijke zitting is. Maandag bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat het drietal vast blijft zitten.

De drie zitten vast voor onder meer een liquidatiepoging op de Amsterdamse crimineel Marlon D. in 2009. Hij werd vanuit een auto meermalen beschoten en raakte ernstig gewond.

De verdachten delen een opvallend kenmerk: een grote tatoeage op hun rug. De Chinese tekens die de mannen hebben laten zetten, zouden 'wees daadkrachtig' betekenen.

De tatoeage zou het kenmerk zijn van een groep die zich toelegt op het plegen van huurmoorden. Het OM doet onderzoek naar de groep in het kader van de moorden op de criminelen Boneka Belserang, Yassin Chakor en August Adjoeba. Het moordcommando zou uit aanzienlijk meer mannen bestaan dan uit het drietal dat momenteel in voorarrest zit.