VEENENDAAL - Een vrachtwagen met pech heeft maandag in de ochtendspits op de A12 (Arnhem - Utrecht) voor een lange file gezorgd. Op het hoogtepunt had de file een lengte van 21 kilometer.

Omdat Rijkswaterstaat omleidingen instelde, ontstonden ook op de A50, A15 en A2 files. Om half 11 kon het verkeer weer doorrijden volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De vrachtwagen kwam vlak voor Driebergen in de richting Utrecht stil te staan met een lekke band. Rijkswaterstaat wilde de wagen laten afslepen, maar de chauffeur wilde dat een bandenspecialist ter plekke de band zou repareren.

Het verschil van mening liep zodanig op, dat Rijkswaterstaat de politie inschakelde. Toen het KLPD arriveerde had de chauffeur al eieren voor zijn geld gekozen en was een takelbedrijf aan de slag om de vrachtwagen weg te slepen.

Het verkeer tussen Veenendaal en Driebergen kwam vrijwel stil te staan door het incident. Rijkswaterstaat leidde het verkeer zowel bij Arnhem als bij Ede om. Het was ook nog eens extra druk doordat Duitsland maandag een vrije dag heeft.

Op de A50 tussen Renkum en Ewijk stond 10 kilometer file en op de A15 tot aan Tiel in de richting Rotterdam in totaal 12 kilometer. Tussen de Duitse grens en Arnhem stond het verkeer in de ochtendspits eveneens lang in de file, terwijl werkzaamheden aan de snelwegen in het oosten van het land voor extra vertragingen zorgden.