EMMEN - Olifant Radza is in de nacht van zondag op maandag op eigen kracht uit de greppel van dierenpark Emmen gelopen.

Dat maakte een woordvoerder van het park bekend.

De mannetjesolifant viel zondag in de greppel die om zijn verblijf ligt. Hij liep daarbij een schaafwond op aan zijn slurf, ook brak een van zijn slagtanden af. Een splinter van de slagtand raakte een bezoekster in het gezicht. Zij liep een snee en een blauwe plek op.

Omdat het dierenpark koste wat kost wilde voorkomen dat de olifant tussen het publiek zou geraken, werd de dierentuin uit voorzorg ontruimd. Het dierenpark is maandag om 10.00 uur weer opengegaan voor het publiek

Commotie

Radza staat sinds 5 uur maandagochtend weer op stal tussen de andere olifanten. Het kostte verzorgers vele uren om het dier met voedsel naar het binnenverblijf te lokken. De greppel is zo gebouwd dat een olifant aan één zijde van de lege gracht bij de stal kan komen.

Waarschijnlijk gaat de kudde maandag weer als normaal naar buiten, aldus een woordvoerder. Verzorgers zullen Radza wel nader onderzoeken of hij nog andere verwondingen heeft opgelopen.

Onenigheid

De olifant viel in de gracht tijdens een voederpresentatie, waarbij verzorgers tekst en uitleg geven en het publiek vragen kan stellen. Twee andere mannetjes kregen onenigheid, waarna één tegen Radza botste die vervolgens over de rand van de greppel viel.

Het gebeurt wel vaker dat een olifant in Dierenpark Emmen in de gracht valt. Meestal loopt dat goed af. Dat was niet het geval met Annabel in 2009. De toen 45-jarige olifant, publiekslieveling en het oudste dier in de kudde, overleed toen als gevolg van een val in de greppel.

Volg de berichtgeving over Radza op NUlive

Dierenpark Emmen ontruimd