DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond een Amber Alert uitgestuurd voor de 2-jarige Michiel Monne uit Amsterdam. Het jongetje wordt gezocht met zijn vader Michel Bierenbroodspot.

De politie zegt te vrezen voor het welzijn van de jongen.

De jongen (foto) heeft blonde pijpenkrullen en grijze ogen. Hij draagt een bruine sportbroek en een Kermit-trui, verder draagt hij een grijs/blauwe/zwarte jas.

De vader draagt een spijkerbroek, rode trui en een zwarte jas. Hij heeft een tatoeage van een vogel onder aan zijn arm links en op zijn rechterarm staat geschreven: Michel.

Urgent

De politie geeft een Amber Alert als er sprake is van urgente kindervermissingen- of ontvoeringen. De alertering zorgt ervoor dat binnen 10 minuten miljoenen Nederlanders de foto van het kind te zien krijgen, bijvoorbeeld via hun mobiele telefoon, tv, computer of snelwegborden.

Deze maand werden er meerdere Amber Alerts uitgegeven. Op zondag 16 oktober gaf de politie een Amber Alert uit voor de 6 maanden oude baby Serena de Bruin.

Zij was door haar 23-jarige vader meegenomen en niet meer teruggebracht bij de moeder, waarna alarm werd geslagen. Zij werd dezelfde dag levend teruggevonden op station Utrecht CS dankzij een conducteur die het Amber Alert had gezien.

Jennefer

Op 9 oktober werd via het systeem alarm geslagen over de vermissing van 10-jarige meisje Jennefer uit Rotterdam. Zij werd in de nacht die volgde, dood gevonden in het huis van de ex-vriend van haar oudere zuster.