AMSTERDAM - Ruim 150 Occupy-betogers hebben zaterdagmiddag in de Amsterdamse binnenstad gedemonstreerd.

Ze liepen vanaf het Beursplein naar het gebouw van de Autoriteit Financiële Markten nabij het Weteringcircuit.

De demonstranten deelden onder meer pamfletten uit met de tekst 'Stop speculatie'. Na afloop was er weer een manifestatie op het Beursplein met verschillende sprekers en muzikanten.

Tweede kamp

De Occupiers in het kamp op het Museumplein, die verhuisd waren omdat het Beursplein naar hun mening te vol is geworden, gaan vanaf zondag demonstreren in campers en SRV-wagens.

De demonstranten zijn het zat om elke dag hun tent op en af te breken omdat zij niet mogen overnachten op het plein. Burgemeester Eberhard van der Laan liet vrijdag weten dat er uit veiligheidsoverwegingen niet op het plein mag worden geslapen.

De politie greep in toen aan het einde van de avond nog mensen in een tent op het plein zaten. De demonstranten ruimden op aandringen van agenten hun tent rond 23.00 uur op en kwamen zaterdag om 07.00 uur terug.

Onmogelijk

"Dit betekent in de praktijk dat er geen kamp kan worden opgebouwd en een bezetting in feite onmogelijk wordt gemaakt", zeggen de demonstranten zaterdagavond.

De Occupiers besloten na beraad daarom voortaan met campers het plein te willen bezetten zodat ze hun kamp makkelijker kunnen opzetten.

Alles over Occupy op onze special