OUDEMOLEN/BALLOO - De bevolking van de Drentse dorpjes Oudemolen en Balloo is zaterdagochtend opgeschrikt door twee branden.

Dat meldden beide gemeenten zaterdag. Oorzaak van beide branden is nog niet bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit.

Tegen vier uur 's ochtends ging een rietgedekte boerderij in Oudemolen in vlammen op. Twee uur later verwoestte een brand een schaapskooi en een nabije schuur in Balloo. De dieren liepen op dat moment buiten rond. Niemand raakte gewond.

De burgemeesters van de gemeenten Tynaarlo en Aa en Hunze beseffen dat de branden veel onrust hebben veroorzaakt in beide gemeenschappen, die nog geen tien kilometer van elkaar liggen.

Brief

De gemeenten gaan inwoners per brief op de hoogte stellen van de situatie. De politie houdt extra toezicht in beide dorpen.

De gemeente Aa en Hunze werd van de zomer ook al geteisterd door diverse branden. Gasteren werd in juli vijf keer opgeschrikt door brandjes. In Anderen ging in augustus een monumentale boerderij, gebouwd in 1385, in vlammen op.

Onrust in Noord-Drenthe door branden