VOORSCHOTEN - Tijdens de huiszoekingen in Voorschoten zijn vrijdag vooralsnog geen explosieven gevonden.

Er is alleen een illegaal zwaar stuk vuurwerk aangetroffen in een van de woningen. Dat zei plaatsvervangend districtschef Albert van Eeden Petersman van de politie Hollands-Midden vrijdag tijdens een speciaal belegde persconferentie.

Eerder op de dag werden drie mannen opgepakt in verband met de ontploffing van een explosief aan een flitspaal afgelopen zondag. De verdachten hebben nog geen bekentenis afgelegd over mogelijke betrokkenheid.

De politie heeft de verdachten bewust buiten aangehouden om te voorkomen dat ze eventueel in hun woning een explosief tot ontploffing zouden kunnen brengen. Twee verdachten zijn buiten Voorschoten aangehouden, eentje in Voorschoten zelf. Ze waren al bekend bij de politie.

Na de aanhoudingen heeft de EOD de woningen doorzocht op explosieven om de woningen veilig te stellen. Daarna zijn experts van niet alleen de EOD maar ook explosievenverkenners van de politie naar binnen gegaan voor verder onderzoek. Later zijn ook technische- en tactische rechercheurs naar binnen gegaan.