ARNHEM - Frans J., die wordt verdacht van moord op de vermiste hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth, is ook verdachte van een aanslag op zijn vroegere medeverdachte afgelopen juli in Arnhem.

Dat zei het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bij het gerechtshof in Arnhem tijdens het hoger beroep over de verdwijning van Peters op Koninginnedag 2009.

De vroegere medeverdachte van de 42-jarige Arnhemmer J. werd juli dit jaar in zijn huis neergeschoten door een insluiper.

De gewezen verdachte, nu getuige, raakte levensgevaarlijk gewond. Het OM kon de verdenking tegen J. van ‘mogelijke betrokkenheid’ nog niet concreter maken. J. is in deze zaak ook nog niet aangehouden.

Kane

Amateurfotograaf Henk Peters verdween nadat hij een concert van Kane in 2009 in Arnhem had gefotografeerd. Hoewel alle feitelijke omstandigheden naar J. wezen en schreeuwden om een verklaring, sprak de rechtbank hem begin dit jaar vrij wegens gebrek aan bewijs. Het OM had 18 jaar cel tegen hem geëist.

In het hoger beroep tegen die vrijspraak willen de advocaten van J. zeker 10 getuigen horen. Onder hen de ex-vrouw van J. die recent een tijdje in het buitenland onderdook en een ex-vriendin. En ook twee medegevangenen met wie J. sprak toen hij vast zat in Zutphen. Een van hen is Henk H. die werd veroordeeld voor de moord op Pim Overzier.

Woning

Het gerechtshof beslist 11 november over de verzoeken van de advocaten in de verdwijningszaak. Het onderzoek naar de recente aanslag op de vroegere medeverdachte, een 56-jarige Arnhemmer, loopt intussen onverminderd door.

In die zaak is de woning van Frans J. twee weken geleden doorzocht.