VOORSCHOTEN - De politie heeft vrijdagochtend drie mannen gearresteerd in verband met de ontploffing van een explosief aan een flitspaal in Voorschoten.

In Voorschoten vindt een groot onderzoek plaats met ongeveer 120 mensen.

De woningen van de verdachten in de wijk Vlietwijk in Voorschoten worden doorzocht. De politie houdt er rekening mee dat er explosieven in deze panden liggen, daarom zijn er 20 in de buurt liggende woningen ontruimd.

De woningen van de verdachten liggen volgens de politie bij elkaar in de buurt. De bewoners van de 20 ontruimde, omliggende woningen zijn ondergebracht in het cultureel centrum aan de Prinses Marijkelaan in Voorschoten.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is bij de doorzoekingen betrokken vanwege de mogelijkheid dat er explosieven in de woningen liggen. Het is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk explosieven zijn aangetroffen.

Verhoord

De aangehouden mannen (32, 32 en 25) die in Voorschoten wonen, worden momenteel verhoord. De politie kan over de resultaten nog geen verdere details geven.

De politie heeft de afgelopen weken regelmatig klachten ontvangen over knallen in de buurt in Voorschoten, waar momenteel de huizen van drie verdachten worden onderzocht. De politie heeft daarom extra toezicht gehouden in de buurt en de knallen ook zelf geconstateerd.

Mislukte ontmanteling

Zondag ontplofte een explosief aan een flitspaal bij een mislukte ontmanteling door de EOD. Daarbij raakte een EOD-medewerker ernstig gewond. Hij moet een hand missen. Een andere medewerker en een rechercheur van de politie raakten lichtgewond.

Aanhoudingen om explosie flitspaal