WIJCHEN - Een 20-jarige Roemeen is vrijdagmorgen tegen de lamp gelopen, omdat een warmtecamera in een helikopter verraadde waar hij zich had verscholen.

De Roemeen had eerder op de ochtend met drie andere mannen een juwelier in het Gelderse Wijchen beroofd. Van die drie is ook een 25-jarige man, eveneens uit Roemenië, aangehouden.

De politie kreeg even na 5 uur een alarmmelding van de juwelier aan de Spoorstraat. Bij aankomst zagen agenten een kennelijke vluchtauto en gingen er achteraan. Daarbij is op de auto geschoten.

Getuigen

Getuigen meldden korte tijd later dat de auto in de wijk Aalsburg stond. De juwelendieven waren er vandoor. Het bleek dat zij in de buurt een vrouw hadden gedwongen haar auto te verlaten.

Met die auto zetten één of twee verdachten de vlucht voort. Twee andere verdachten werden gezien door een vrachtwagenchauffeur en buurtbewoners, die er in slaagden één man aan te houden.

Niftrik

De politie sloot een groot gebied tussen Wijchen en het naburige Niftrik af omdat een verdachte zich daar mogelijk had verstopt. Met honden, agenten en de helikopter werd die man ook gevonden.

De gestolen auto en de buit zijn nog spoorloos. De verdachten haalden de etalageruit van de juwelier uit de sponning, schoven een hekwerk opzij en gristen juwelen, goud en zilver uit de uitstalkast mee.