AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaat de actievoerders van Occupy Amsterdam voorstellen te verkassen naar de Zuidas.

 

De burgemeester ziet nog geen aanleiding de actie op het Beursplein op korte termijn te beëindigen. Volgens hem is de overlast beperkt. ''De inzet is niet ontruimen, maar het zou goed zijn als er een andere plek wordt gevonden.''

Het plan Occupy naar de Zuidas (het zakendistrict in het zuiden van Amsterdam) te verhuizen, komt van het Amsterdamse stadsdeel Zuid. Enkele actievoerders hebben namelijk het plan opgevat om vrijdag hun tenten op te slaan op het Museumplein, in Amsterdam-Zuid. Het stadsdeel vindt dat geen goed idee en bedacht daarom een alternatieve locatie. Van der Laan sprak donderdag van een ''intelligente suggestie''.

Dat zal hij doen tijdens een overleg dat hij vrijdag met de activisten heeft, zo zei hij donderdag tegen de gemeenteraad.

De demonstranten zitten nu nog op het Beursplein. Dat staat inmiddels echter vol met tenten. Bovendien beginnen omwonenden en winkeliers er genoeg van te krijgen, aldus Van der Laan.

Alles over de Occupy-protesten