AMSTERDAM - Omwonenden van het Museumplein in Amsterdam gaan niet in hoger beroep tegen een besluit van de rechtbank eerder deze maand.

Die bepaalde dat de gemeente Amsterdam vorig jaar terecht toestemming gaf voor het oudejaarsfeest van de Staatsloterij op het plein.

Omwonenden hadden een zaak aangespannen omdat het van tevoren vastgestelde maximumaantal evenementen van 2010 al was bereikt.

Ze vreesden opnieuw overlast. De rechtbank oordeelde echter dat 2010 een bijzonder evenementenjaar was vanwege de Nederlandse prestaties op het WK Voetbal.

Inbreuk

Het is volgens de rechtbank niet gebleken dat de geluids- en trillingsoverlast zo ernstig was dat die een inbreuk op het recht op privacy van de omwonenden betekende. Buurtbewoners blijven echter van mening dat het Museumplein ongeschikt is voor massale evenementen.

Buurtbewoners treden binnenkort in overleg met de gemeente in de hoop dat die hun bezwaren volgend jaar meeneemt, zo zei een woordvoerder van de Concertgebouwbuurt en de Johannes Vermeerbuurt woensdag.