TERBORG - Een machinist van spoorvervoerder Syntus heeft maandagmiddag de trein van Arnhem naar Winterswijk stilgezet ter hoogte van Terborg, omdat een groep jongeren beledigingen naar hem schreeuwde.

De machinist weigerde verder te rijden. Zijn passagiers zijn door Syntus uit de trein gehaald en door de eerstvolgende trein naar Winterswijk meegenomen, aldus een woordvoerster van de politie.

De groep jongeren die zich misdroeg is ontkomen. Ze bonsden op de deur van de bestuurderscabine en schreeuwden naar de machinist.

Die stopte in Doetinchem al even en gaf de jongens een waarschuwing. Maar korte tijd later begon de groep opnieuw, waarna de machinist in Terborg definitief stopte en de politie belde.

Geen verklaring

In de trein zaten veel passagiers, maar mensen die wat hadden gezien van het voorval wilden geen verklaring afleggen. ''Tot onze grote spijt'', aldus de politie. Anderen wilden wel wat zeggen, maar hadden alleen het geschreeuw gehoord.

Van de groep zijn geen camerabeelden gemaakt, waardoor niet met zekerheid te zeggen was wie bij het wangedrag betrokken was. De politie moest alle passagiers laten gaan.

Machinist stopt trein