ALMERE - De regiopolitie Flevoland heeft zondagmiddag een Amber Alert uitgestuurd voor een zes maanden oude baby en haar vader uit Almere.

Het meisje, Serena de Bruin, is door haar vader Laurence de Bruin meegenomen en niet meer teruggebracht bij de moeder.

De politie maakt zich zorgen over het welzijn van het kindje en de 23-jarige man, die sinds zaterdag zijn vermist.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de man tot zaterdag 16 uur contact gehad met diverse personen, maar daarna is niets meer van hem vernomen. Uit die contacten is niet gebleken dat er iets niet in orde was, aldus de zegsman.

Groot alarm

Aangezien dit ''absoluut ongebruikelijk'' gedrag voor hem is, heeft de familie groot alarm geslagen. De ouders van Serena hebben geen relatie meer, maar de vader heeft wel ouderlijk gezag, aldus de zegsman. Het was echter wel de bedoeling dat hij het meisje zaterdag terug zou brengen bij de moeder.

De vader heeft kort haar, een tatoeage in zijn hals rechts en op zijn rechterbovenarm. Het meisje heeft korte blonde haartjes, een moedervlek op haar buik boven haar navel en twee voortandjes in haar onderkaak.

Amber Alert

De politie geeft een Amber Alert als er sprake is van urgente kindervermissingen- of ontvoeringen. De alertering zorgt ervoor dat binnen 10 minuten miljoenen Nederlanders de foto van het kind te zien krijgen, bijvoorbeeld via hun mobiele telefoon, tv, computer of snelwegborden.

Ambert Alert baby Serena