AMSTERDAM - De dode man die vorige week in een uitgebrande auto in het Brabantse Oirschot werd gevonden, is een 47-jarige Amsterdammer.

De politie heeft dat weten te achterhalen via dna-onderzoek. Vanwege de zaak doorzoekt de politie donderdag drie woningen en een bedrijfspand in Amsterdam.

De identiteit van het slachtoffer is vast komen te staan, nadat bleek dat het dna overeenkomt met een reeds aanwezig profiel in de Nederlandse dna-databank.

De databank van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk bevat de profielen van ruim honderdduizend personen die een misdrijf gepleegd hebben of daarvan worden verdacht.

Uitgebrand

Het lijk van de man werd vorige week maandagochtend gevonden in de uitgebrande auto. Het lichaam lag in de kofferbak van de wagen.

Het stoffelijk overschot werd ontdekt, nadat er vanaf de A58 melding werd gedaan van een autobrand. Na het blussen van de brand stuitte de brandweer op het lijk. De wagen stond aan de Kattenberg, een afgelegen straat langs de snelweg. De politie gaat uit van een misdrijf.