ROTTERDAM - De 10-jarige Jennefer van Oostende uit Rotterdam is door geweld om het leven gekomen. De verdachte Anthony K., in wiens huis het lichaampje werd gevonden, is moord dan wel doodslag ten laste gelegd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdagmiddag bekendgemaakt.

Anthony K. heeft geen enkel contact met de buitenwereld. De 26-jarige verdachte in de zaak-Jennefer blijft de komende veertien dagen in hechtenis.

Uit de sectie zijn vooralsnog geen aanwijzingen gevonden die duiden op seksueel misbruik.

K.'s advocaat Deniz Urcun wilde na afloop van de voorgeleiding bij de rechter-commissaris niet ingaan op de inhoud van de voorgeleiding of de verhoren van zijn cliënt. ''Ook voor mij gelden beperkingen", zei Urcun.

Zonder dossierkennis

Urcun verwees ook naar uitlatingen in de media van betrokkenen over wat zich op de dagen rond de verdwijning heeft afgespeeld in de woning van K., de voormalige vriend van Jennefers zus.

De advocaat noemde het 'ongepast' dat mensen zonder dossierkennis details naar buiten brengen. Ook is het waarheidsgehalte in deze berichten vaak twijfelachtig, aldus Urcun.

Begraven

Jennefer wordt woensdag 19 oktober begraven op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder van de deelgemeente Charlois bekendgemaakt.

De dag daarna, donderdag 20 oktober, is er een stille tocht voor Jennefer. De familie van het 10-jarige meisje heeft inmiddels Joop van der Hor als woordvoerder voor de media aangewezen.

Hij is wijkcoördinator van Zuidwijk, waar de moeder van Jennefer woont.

Dienst

Aan de begrafenis gaat een openbare dienst vooraf in het evangelisch centrum Filadelfia, waar maandag ook een bijeenkomst voor buurtbewoners is gehouden. De dienst is openbaar. Daarna lopen familie en belangstellenden achter de auto met de kist naar de begraafplaats, aldus de woordvoerder.

Het is nog niet bekend hoe laat donderdag de stille tocht wordt gehouden. Ook de route die wordt gelopen is nog niet uitgestippeld.