ROTTERDAM - Het lichaam van de 10-jarige Jennefer wordt mogelijk pas donderdag vrijgegeven. Het wachten is op het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat sectie verricht op het lichaam. Dat heeft de politie woensdag gemeld.

Het NFI rondt de sectie waarschijnlijk woensdag af. Dan wordt ook bekend hoe Jennefer om het leven is gekomen.

Toch kan het nog tot donderdag duren tot haar lichaam naar de familie teruggaat, zegt een woordvoerder van de politie. Tot die tijd kan er geen begrafenis worden gepland.

De politie vond het levenloze lichaam van Jennefer in de nacht van zondag op maandag in de woning van de 26-jarige ex-vriend van de zus van het meisje in Rotterdam-Zuid. De man werd zondag gearresteerd.

Verzegeld

Forensische Opsporing heeft tot en met dinsdag onderzoek gedaan in de woning. Het onderzoek is afgerond en de woning is inmiddels verzegeld, heeft de politie laten weten.

Persoonlijke eigendommen van de verdachte, waaronder een mobiele telefoon en kleding, zijn in beslag genomen.

Internet

Een woordvoerder gaf ook aan dat verklaringen van nabestaanden van Jennefer op het internet over de toedracht van haar verdwijning en dood onwenselijk zijn.

Details die familieleden bekendmaken op bijvoorbeeld Facebook, kunnen het onderzoek frustreren. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag gezegd.

De politie adviseert nabestaanden altijd om terughoudend te zijn naar de media, zei de woordvoerder. ''Maar we kunnen ze niets verbieden.''