AMSTERDAM - Koningin Beatrix en haar gevolg bezoeken op Koninginnedag 2012 Rhenen en Veenendaal.

Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekend.

Informatie over de invulling van de festiviteiten in de Utrechtse plaatsen is nog niet beschikbaar.

Eind deze maand brengen medewerkers van Rhenen en Veenendaal een gezamenlijk bezoek aan Limburg.

''In Thorn en Weert vierden de koningin en haar familie vorig jaar Koninginnedag. Hun ervaringen zullen ons helpen bij onze aanpak. We gaan vast veel inspiratie opdoen'', laat burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen weten.

Geweldig nieuws

''We zullen er alles aan doen om van 30 april 2012 een prachtige dag te maken voor de koningin, haar familie, onze inwoners en bezoekers. Dit is geweldig nieuws voor Veenendaal'', zegt burgemeester Ties Elzenga.

De burgemeester wil op Koninginnedag laten zien wat Veenendaal te bieden heeft. ''Ons stadscentrum is vernieuwd. Dit doet recht aan onze positie van winkelstad'', zegt Elzenga. Veenendaal is de derde gemeente van de provincie Utrecht en telt bijna 70.000 inwoners.

Grebbeberg

Van Oostrum wil de koninklijke familie graag tonen wat Rhenen het bezoeken waard maakt. Rhenen is bekend van de Cunerakerk, de Grebbeberg met het Ereveld, de Grebbelinie en Ouwehands Dierenpark.

''We willen een indruk geven van het uiteenlopende cultuurhistorische en toeristische aanbod'', zegt Van Oostrum. Zijn gemeente bestaat uit de kernen Rhenen, Elst en Achterberg en telt 19.000 inwoners.