ARNHEM - De 30-jarige Roemeense Julieta R. uit Bilthoven is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 5 jaar cel voor het bedwelmen van vier vrachtwagenchauffeurs langs de A1 bij Barneveld.

Zeker 14 chauffeurs raakten tussen juli 2010 en februari 2011 bedwelmd, meestal met een slaapmiddel in hun drankje. Daarna misten zij geld, telefoons, laptops en sieraden.

Van de slachtoffers deden er 13 aangifte. De officier van justitie vond 2 weken geleden dat 7 gevallen zijn bewezen en eiste ook 5 jaar cel. De bedwelmingen vonden plaats op de parkeerplaatsen Tolnegen en Palmpol.

De chauffeur die geen aangifte deed, kreeg een ernstig ongeluk. Een andere gedupeerde slingerde later over de A1 en werd door medeweggebruikers tot stoppen gemaand.

Verward met zus

Het OM twijfelde niet aan schuld van R. in alle gevallen, maar kon ondanks DNA op een sigaret, gestolen spullen in haar huis, telefoonnummers van haar familie in telefoons van de chauffeurs en camerabeelden van een pintransactie, veel gevallen niet bewijzen. De vrouw zei dat zij verward is met haar zus.