HEERLEN - In het Atrium Medisch Centrum in Heerlen heeft een bejaarde man twee dagen dood in een toilet gelegen.

De zeer oude man was daar overleden aan een hartstilstand, bevestigde een woordvoerster van het Atrium maandag berichtgeving in de Limburgse kranten.

De man, die leed aan hart- en longklachten, had woensdag een afspraak op een poli. Voordien was hij naar het toilet gegaan, waar hij overleed. Hij werd daar pas vrijdagochtend ontdekt toen de wc-deur uit het slot werd gehaald.

Schoonmaak

De toiletten in het openbare gedeelte van het ziekenhuis worden eenmaal per dag gereinigd. Donderdag ontdekte een schoonmaakster dat de wc-deur op slot zat. Ze vertelde het aan de portier, die de technische dienst inschakelde.

Deze verzuimde echter om de deur te controleren. Vrijdag zag de schoonmaakster dat de deur nog steeds dicht was. Opnieuw haalde ze de portier erbij. Toen werd de wc wel opengemaakt en de politie ingeschakeld.

Afspraak

Dat de man zich woensdag niet voor zijn afspraak bij de poli had gemeld, deed geen bellen rinkelen. Volgens de woordvoerster komt het vaak voor dat mensen niet komen opdagen op een afspraak.

''Zoiets is hier nog nooit gebeurd'', zei de woordvoerster. ''Het gaat om een man met een stevige ziektegeschiedenis, die ondanks zijn hoge leeftijd nog alles zelf wilde doen''.